ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ

Cumartesi günü üzerime hasıl olan bir "domestik hal" yüzünden, canım çıkana kadar evi temizledim. Makinalar dolusu çamaşırları, bir serdim, bir topladım hava yüzünden. Yıllardır oturduğum her evde bir "hiçbir işe yaramayan "oda olur. Burda da öyleydi, bir sürü ıvır zıvır, göz tırmalayıcı vaziyette duruyordu. Cuma günü tek kişilik bazalı bir yatak aldım. Cumaretsi sabahtan geliyoruz diye telefon açıp ,akşam üzeri anca geldiler. Neyse artık düzenli bir küçük odam var, yatılı misafir için de bir yatak. (Teker teker gelin)
Pazar günü müthiş bir sıcak vardı, bizim evden çıkmamız da öğle vaktini bulunca Çiftlik acayip bunaltıcı geldi. Ama Bilge çok mutluydu, bu da herşeye değerdi...

Çok az hayvan görebildik, çok da dolaşamadık zaten, dediğim gibi çok bunaltıcıydı. Flamingolar çok güzellerdi.



Ben en çok devasa ağaçlara bayılıyorum. Atatürk' ün elleriyle diktiği ağaçlara bakarken hayranlığım bin kat daha artıyor.


Bu da en çok ilgimizi çeken ağaç mantarıydı. Ben "mutant mantar" diye dalga geçtim, ama bozkırın böyle mantarları meşhur sanırım:))





Deve kuşlarının hep gülümsüyormuş gibi görünen bir suratları var. Bu arkadaşta pek bir hareketliydi. Boynunu aşağı yukarı hareket ettirip duruyordu. Bilge baya sohbet etti kendisiyle, ritme kaptırıp o da aşağı yukarı salladı kafasını...





Bu zebra Bilge için müthiş bir hayal kırıklığı oldu. Zira kendisi kakasını yapıyordu, Bilge çok şaşırdı. "Ama bu zebra kaka yapıyoooooor, niye yapıyoooor" diye sordu durdu... Ata bindikten sonra, mısırlarımızı kemirerek, ayrıldık ordan. Aslında sevmiyorum hayvanat bahçelerini, kapatılmış hayvanlar, ağır bir koku, tellere tırmanan çocuklar, onlara yardım eden anne babalar... Daha farklı olamaz mı diye düşünüyor insan...

Dönüşte biz çay molası verdik, Bilge donurma. Bu güzel karanfilleri aldım, güller de çiçekçi amcanın ikramı. Sabah salonda mis gibi koktular. Koca geçen hafta çektirdiği iki dişi yüzünden "süt kedisi" kıvamında. Çorba dışında pek birşey yiyemiyor ve ağrı kesiciler en yakın dostu oldu.
Umarım en kısa zamanda normale döner, çünkü bu adam yemek yiyemeyince mutsuz oluyor...
Bense bir şey yapamıyorum:(((






Yorumlar

  1. Bayılıyorum bu Bilge'ye ben. Nasıl tatlı görünüyor midillinin üzerinde

    YanıtlaSil
  2. Karanfil almayalı uzun zaman olmuştu. Kokusu buralara geldi sanki.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  3. Tipik koca halleri, aman onların bir yeri ağrımasın:))
    Ne tesadüf aynı gün kızkardeşim de 5 yaşındaki oğluyla Hayvanat Bahçesindeymiş, belki karşılaşmışsınızdır bile:) O da kokudan şikayet etti.
    Yatağımı hazırladığın iyi olmuş, gelince yatıya geleceğim:))
    Öpüldünüz...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Umur; vallahi özendirdik diğer çocukları da atlara binmesi için:) Seneye ciddi ciddi binicilk dersi düşünmeye başladık.
    Sevgili Kağıttan Gemiler; bende bu sene ilk kez alıyorum, laleler, hüsnüyusuflar derken anca sıra geldi, ama karanfilin yeri başka değil mi?
    Sevgili Leylağım; ben seni başımda ağırlarım, yeterki gel:)) Evet bak bunuma geldi o koku yine, ben acaba biz mi keyifsizdik demiştim, ama demek ki değilmiş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder