BİRAZ ORDAN, BİRAZ BURDAN

Sabah kolyelerin arasından kahverengi bir şey takayım derken buldum, daha önce yapıp koymuştum. Fotoğraflamayı unutmuşum. Ucu polimer kilden, nette örneklerinden görmüştüm ben de deneyim dedim. Ne varsa elimde, metal, taş koyuverdim üzerine. Polimer kilin en güzel özelliği fırınlandıktan sonra size sürpriz yapıp "deriymiş" gibi görünebilmesi. Çok hoşuma gitti bu görüntü, oysa günahını almıştım, ne diye böyle bir kahverengi almışım diye. Kordon ipek yine, fular vari kolyeler (belki başka bir adı vardır) bu sene çok moda malum, ucuna metal zinzirler. Taktım markete gittim, bir abla çok beğendi, sipariş verdi, bayramdan sonra ona da yapacağım:)) (nasıl satış stratejisi ama?)
Bunu da bayram için kendime yapıyorum, aslında daha tamamlamadım. Gülü sabitlemedim daha, üşenmezsem yaprak da yapacağım. Kapaması da eksik. Ama bu hafta hiç kolye koymadım, tembelliğim açığa çıkmasın diye koydum. Herzamanki firkete tekniği, ucunda metal pullar ve kum boncuk var. Üst tarafı zincir batmaca, ipse bildiğiniz naylon ip.

Bugünlerde Ankara' da sık sık karşılaştığımız tablo bu. Bazen rüzgarla yapraklar kafamıza bile yağıyor. Bilge bayılıyor buna, nerde görse yaprakların üstünde hoplayıp zıplıyor, çıkan sesler hışır hışır. Bu aralar günlerin garip bir şekilde hızlı geçtiğini fark ediyorum. Bu kadar hızlı geçen günlerin, istediğim kadar anlamlı ve verimli geçmediği endişesi ise oldukça yoğun. Mevsimdendir diyorum, bir süre sonra uyum sağlarım sanırım.


Yorumlar

  1. ortadaki kolyeyi çok sevdim.. keşke foto daha net olsaydı.. gülü de cabası.. eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler deli anne. Ya makinayı çöpe atacağım, ya kendimi , tabi bir de kullanma kılavuzunu bulup hatim edebilme seçeneği var, bakacağız artıkım:))

    YanıtlaSil
  3. Kolyeler de Bilge de çok tatlı:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder