BALIKÇI


Dün Bilge' yle kat kat giyinip, lahana moduna girdikten sonra doğru Kızılay' a gittik. Gidiş amacımız sevgili Banuca' ya kitap almak, gitmişken bir iki alışveriş işini de aradan çıkartmaktı. İşlerimizi bitirip Sakarya Caddesi' nde balıkçıların önünden geçerken, daldık birinin içine. Bu arada balıkçımız kapandığından beri her sohbette soruyorum insanlara "iyi bir balıkçı nerden bulacağım " diye. Kimisi Sakarya' dan, kimisi Ulus' tan diyor.Neyse Sakarya'yla şansımızı denedik. Çok kalabalık bir balıkçıydı, bu iyiye işaret dedim, tazeliği açısından. Neyse satıcıyla lüferde anlaştık, "temizliyorsunuz değil mi" soruma, "istersen pişiriyoruz da" cevabını alınca, gülümsedim. Bu arada meraklı gözlerle ve tıkalı bir burunla içeriyi inceleyen Bilge' ye çalışanlardan bir amca kurumuş bir deniz atı( bkz. avcunda) verdi. O kadar sevindiki, anlatamam. Ellim kolum poşet doluydu ve çoğu ona alınmış şeylerdi ama inanının hiçbirisine deniz atını eline aldığı kadar sevinmedi. Neden ölüp kuruduğu konusunuda Allah' tan çok eşelemedi. Eve gelene kadar herkese gösterdi.
Evde balığımızı bir güzel fırınladık, sonra bir tabakta eşi hastanede olan ev sahibemize götürdük. Sevindi kadıncağız.Kırılma riskine karşı deniz atını cam bir kaseye koyduk, Bilge' yle uyudu.
Bu arada en komiği akşam çığlık çığlığa koltuk minderlerini fırlatan Bilge" deniz atım kayboldu" diye bağırırken, bendeniz deniz atını saçlarının arasında buldum:))

Yorumlar

  1. Şirin şey:)) Ne güzel onları mutlu görmek:))

    YanıtlaSil
  2. Çocuk bu işte, milyarlık oyuncağa sevinmez de kurumş deniz atıyla kanka olur:))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nedret Abla, haklısın onu mutlu görmek kadar keyifli birşey yok.

    Sevgili Leylak Abla; aynen dediğin gibi, koyup yastığının üstüne uyudu bile, bir kaybedersek o zaman yandık:))

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel bir fotoğraftır bu... Ben, balık istemem ama Bilge'nin güzel yanaklarından kocaman bir öpücük alabilirim

    YanıtlaSil
  5. Sevinci buralara kadar ulaştı, ışıltılı gülümseme, pırıltılı gözler.. Çok tatlısın Bilge!

    YanıtlaSil
  6. Canım yaa, bana kitap almaya mı çıktın, kıyamam ikinize de, ben sen de var onu gönderiyorsun zannettim, içim hoş oldu, seni ve Bilge'yi çoook öpüyorum vebekliyorum unutma:)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Umurcuğum, kocaman öğücükler sana

    Sevgili Deli Hatun; teşekkür ederiz sen çok tatlı, çok şekersin

    Sevgili Banuca; aaa ne demek tabiki alacağız hem bahanemiz oldu kendi alışverişimizide aradan çıkardık:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder