KİTAPLAR, FİLMLER

Bu aralar okuduklarımdan ve izlediklerimden bahsetmediğimi fark ettim. Arşivimde yerlerini alsınlar bakalım. "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" Sevgili Leylak Dalı' nın bana hediyesiydi. İlk kez Barış Bıçakçı okudum ve bayıldım. Çok güzel , içten ve sade bir anlatımla su gibi bitiverdi. Diğer kitaplarıda sırada, müthiş bir yazar, mutlaka okunmalı derim.
Ahmet Ümit' in kitaplarını hep severim." Patasana" polisiye tarzın iyi bir örneği bence. Bir taraftan tarih, bir taraftan cinayetler, bolca Fırat manzarası ve Güneydoğu yemekleri ... derken bitiverdi.
Paulo Coelho' nun ilk okuduğum kitabı Simyacı' ydı. Okuduğum dönemden mi bilmiyorum sonraki kitapları hiç o tadı vermedi. "Elif" kitabıda aynı şekilde, bitirdim ama pek tad almadım.
"İçimdeki Yangın" Kanada' dan Orta Doğu'ya uzanan bir dramın öyküsü. Bittiğinde bir süre kendinize gelemiyorsunuz.
"Kimliksiz" fimini Koca'yla merakla izledik. Sonu biraz hayal kırıklığıydı ama kurgusu güzeldi.
"Çınar Ağacı" gösterimdeyken birçok arkadaşım gidip salle sümük ağladıklarından bahsetmişti. Sonuna doğru bende de aynı durum oldu:)) Özellikle Celile Toyon' a bayıldım, çok hoştu. Aklıma "Ağaca balta vurmuşlar, sapı bendendir demiş" sözü kazındı.
"127 Saat" filmi Oskar adayları arasında dikkatimi çekmişti. Aron Ralston'un yaşadıklarından filme aktarılmış ve James Franco çok güzel oynamış. Sonuna kadar "kurtulacak" diye izledim, tabi nasıl kurtulduğunu izlerken "iyki dağcılığa merak sarmamışım "dedim.

Yorumlar

  1. kimliksiz benim hoşuma gitti. Elif kitabını çok merak ediyordum ama çok olumsuz yorumla karşılaştım
    çınar ağacını derhal izleme listemin başına ekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Kimliksiz filmi hariç diğerlerini izlemiş,beğenmiştim:)
    Kitaplardan Bizim b.ç. kitabını alacağım ,okumayı düşünüyorum.Ahmet Ümit severim ama bunu okumadım.Elif kitabı ise zaten ilgimi çekmemişti , yorumlara göre doğru karar vermişim.
    Paylaşım için teşekkürler...
    Baykuş gözüyle

    YanıtlaSil
  3. Küçük mucizem, kimliksiz filmini bizde beğendik bir tek sonuna sinir oldum:)) Seçim senin merak ediyorsan Elif' i oku derim.

    YanıtlaSil
  4. Natali; ortak yönlerimizin olması ne güzel değil mi, ben böyle okuyunca çok mutlu oluyorum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder