BİR KİTAP, BİR FİLM

Geçen haftaki hastalık dönemime eşlik etti bu kitap. "Mutfak Tanrısı " Amy Tan' ın okuduğum ilk kitabı. Adına bakınca mutfakla ilgili olabileceğini düşündürüyor ama hiç alakası yok. Özellikle iki kitaba başlayıp, devam edemedikten sonra, iyiki almışım dediğim, okumaktan keyif aldığım, güzel bir kitaptı. Yazarın anlatımına bayıldım, su gibi akıverdi.
"Winnie' nin 1920' lerde Şanghay yakınlarında bir adada başlayan, İkinci Dünya Savaşının, daha sonra kominizmin kuruluş yıllarının Çin'inde süren 1949 'da Amerika' ya göç ile sona eren yaşam öyküsü; tek bir kadının çevresinde gelişirken başka kadınları, toplum hayatını ve geleneklerini sınırlarının dışında bırakmıyor" arka kapaktan küçük bir alıntı size konuyla ilgili bir fikir verir sanırım.
"Water For Elephants" sinemamızda "Aşkın Büyüsü" olarak gösterilmiş. 2011 yapımı bir film, çok beğendim. Filmin kapağında "Yaşam dünyadaki en görkemli gösteridir" diye yazıyordu.Robert Pattinson' u Edward dışında bir rolde ve gerçekten rolünün hakkını verdiğini görmek güzeldi. Diğer oyuncularında hakkını yememek lazım gerçekten çok başarılılardı. İzleyin derim. Rosie' ye bayılacaksınız, tabi önce içiniz burkulacak:(((








Yorumlar

  1. Kitabı bilmiyorum ama filmi sinemada görmüştüm ve ben de beğenmiştim...İnce nüanslar vardı filmde,oyuncular da çok iyiydi ve tabi hayvanlar...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kitabı okumadım ama filmi geçen izlemeye çalıştım olmadı. o ambiansı yakalayamadım. tekrardan denemem gerek sanırım

    YanıtlaSil
  3. Natali, kitabı seveceğini düşünüyorum. Film güzeldi değil mi, sevgiler bizden

    YanıtlaSil
  4. Nilhan ben çok beğendim. Gerçi uzun süredir güzel film izleyemiyordum, belki o yüzden beğenmişimdir, yok ya güzeldi güzel:)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder