İki kitap, bir film...

 Bugün zaman geçmeden okuduğum iki kitaptan ve dün sinemada izlediğim filmden bahsedeyim.
İlk kitap adına tav olup aldığım "Aşk Tanrıçası' nın Yemek Okulu" Melissa Senate' ye ait. Martı Yayınevi'nden çıkmış. 372 Sayfa. Aslında filmi olsa keyifli olurdu ama kitap olarak bana çok yavan geldi. İtalyan mutfağı işin bana göre en ilginç tarafıydı. Tabi malzemeleri bile bilmeyen benim gibi birisi için okumakla kaldı:))Onun dışında konu oldukça basit, gündelik kaygılar ve mutlu son.
" Holly, aşk ve iş hayatında yaşadığı sorunlardan kaçmak için bir sığınak gibi gördüğü Mavi Yengeç Adası'nda ki Aşk Tanrıçası' nın Yemek Okulu' nu işleten büyükannesinin yanına döner. Kısa süre sonra büyükannesinin ölümüyle, ona sunulan yeni hayata sımsıkı sarılır."( arka kapaktan)
Kapaktaki Günün Tarifi;
1 ölçü tereyağı
1 hüzünlü hatıra 
ve...
1 tutkulu dilek.

İkinci kitap Güven Turan' a ait "Zemberek". YKY yayınlarından çıkmış, 92 sayfa. Öyküler bana çok karmaşık ve soğuk geldi, bir de uzak. Ne kadar zorlasam da yakın hissedemedim kelimeleri.
"Gizli Alanlar Şairi" Güven Turan ilk öykü kitabı Düş Günler'den 20 yıl sonra Zemberek'te öykülerini bir araya getiriyor. Yolculuk, kentler, şiir, resim, kültür odaklı, soğuk ölümlerin örüldüğü gizemli öyküler zembereği kuruyor"(arka kapaktan.)
Gelelim filme. Sevgili büyüğüm demişti ki"üç saat sürüyor" Ben ne hikmetse üç saat sürecini, üç saat gibi anlamamışım. Bulut Atlası' na 14:15 ' de girdim, 17:15 ' de çıktım. Arada bir türlü boş bulamadığım tuvalete giremeyince artık sonunu kıvrana kıvrana seyrettim:(( Filmi beğendim mi, aslında beğendim ama gerçekten çok uzundu. Uzundu derken, gereksiz uzundu. Müzik harikaydı, dekorlar, kostümler keza öyle. Konu da ilginçti, ama son kararım çok çok uzundu:)))
Sinema çıkışı koştur koştur Bilge'nin okul çıkışına zor yetiştim:)) Bu arada biraz önce kargocu geldi, İmza: Kızın ellerimde şu an. O kadar mutluyum ki:)) Şimdi keyifle okumaya gidiyorum.

Yorumlar

  1. BAYILIYORUM SENİN BÖYLE KENDİNE ZAMAN AYIRMANA SEMİH DOĞDUĞINDNA BERİ SİNEMAYA GİTMEMİŞ BİRİ OLARAK 2 YILDIR EVDEN CD LRLE YETİNİYORUM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işılcığım ben de yeni başladım yani tam altı sene sonra:)))Sık dişini

      Sil

Yorum Gönder