Hafta sonu

 Cumartesi günü yağmurla uyandık. Öğleye doğru kursa gittik. Keman öğretmeni mart ayında dinleti yapacaklarını söyleyince Bilge tutuştu. Günlük çalışma vaktimizi arttırmaya karar verdik. Ben yarım resimlerimle uğraştım, Bilge guaj boyalarla resim çalıştı. Akşam üzeri Koca gelip Bilge'yi aldı beraber pizza yemeye gittiler. Ayda bir düzenlediğimiz "edebiyat söyleşi" si için ben atölyede kaldım. Söyleşi için hazırlık yaptık, sıcak şarap yapıp ikram ettik. Bu ay ki yazarımız Tezer Özlü, kitabımız "Yaşamın Ucuna Yolculuk" tu.  Kitap seçimlerini sunumu yapacak kişi belirliyor. Tahmin ettiğim gibi biraz tutuk geçti söyleşi. Yine kalabalıktık ama gelecek ay ki söyleşi için sunum yapmaya kimse gönüllü olmayınca ben yine bu vazifeyi üstlendim. Kafka' nın "Dönüşüm" ünü seçtim. Arada yapma ya sesleri çıksa da, paşa paşa okunacak:))
Pazar günü öğleden sonra sinemaya gittik. Filmimiz "Efsane Beşli" ydi ve üç boyutlu izledik.

Bilge pür dikkat izledi, masal tadında keyifli bir filmdi. Akşam Bilge ödevlerini bitirdiği için bol bol filmin kahramanlarının resimlerini çizdi. Ben kitap okudum. Koca tv. kumandasıyla kanal kanal gezdi. Geç olmadan yattık. Sabaha karşı Bilge ağlayarak uyandı. Önce kabus gördüm dedi ama sonrasında kulağı ağrımaya başladı. Sabah doktora gittik, maalesef sağ kulağında enfeksiyon oluşmuş, sinir oldum. İlaçları aldık eve geldik. Ağrısı olmadığı için okula gitmeye karar verdi. Öğlen okula bıraktım. Çocukların çoğunda kulak enfeksiyonu varmış, daha da  sinir oldum. Hafta sonu karne heyecanı var, bizimki şimdiden karne hediyeleri üzerine pazarlık yapmaya başladı bile. Hatta abartıp "karne perisi var mı " diye sordu, hem de diş perisinin papucunu dama atmışken:))) Neyse bugün hava çok güzel, spor salonuna yürüyerek gitmeye karar verdim. Güneşte şöyle gözlerimi kırpıştıra kırpıştıra:)) Güzel bir haftamız olsun...

Yorumlar

  1. sevdacığım vallahi okurken yoruldum, hafta sonları dışarı çıkmayı sevmeyen biri olarak. heryer çok kalabalık gelir bana, eskiden yani çok eskiden de tam tersi herkes hafta arası çalışıyor haftasonuda benim gibi mecburen geziyor sanırdım, ne zamanki emekli oldum feleğim şaştı, Istanbulda işsizler ordusu nedeniyle her yer ne yazık ki benim düşündüğüm gibi değilmiş, hafta arası da farketmiyor aslında ama haftasonu Istanbulda çok daha başka mı ne avmlere gidince gözüm korkuyor.
    Ne zaman okullar açıldı da ne zaman karne alacak bu çocuklar yaaa nasıl inanılmaz hızla geçiyor zamanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiammacığım çok haklısın hafta içi, hafta sonu fark etmiyor her yere tıklım tıklım.ve yine haklısın hafta sonum hafta içinden daha yoğun geçiyor. Millet dinleniyor, ben yoruluyorum ama her şey çocuğum için(!!!!!!) ne yapayim:))

      Sil
  2. Geçmiş olsun Bilgeciğime. İlk yazdıgında acaba kabakulak mı dedim. Umarım çabuk iyileşir ve karne perisi ona güzellikler getirir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğdayım amin canım bakalım daha ne periler icat edeceğiz:))

      Sil

Yorum Gönder