Sabah Sessizliği ve Orhan Veli

Dün Bilge'yi okuldan alıp eve getirdim. Yemek yedikten sonra,ben ben mutfağı toparlarken o da televizyon izledi. Yaklaşık bir saat sonra oturduk ödevlerin başına. Kalktığımızda saat 23' e geliyordu, ödevler bitmemişti ve ikimizinde kaşı gözü kaymıştı. Elimize bir kitap alıp, yatağa yattık. Bir iki sayfa okudum, baktım uyumuş, ben de  yattım. Sabah erken kalktım, bizimki hala mışıl mışıl uyuyor. Koca'yı işe yolladım. Çayımı aldım, tekli koltuğu cam kenarına doğru çektim. Dışarıda güzel bir kış güneşi vardı. Hoşgör Köftecisi ' ni bitirdim. Orhan Veli' nin altı kısa hikâyesi, bir serbest çevirisi, ve edebiyat hakkında bir kısa konuşması vardı. Tabi bu kadar Orhan Veli beni kesmedi. Geçen yıl aldığım" Beni Bu Güzel Havalar Mahvetti" kitabını aldım elime. Cd' yi açtım, Orhan Veli'yle birlikte şiir okudum. Kitabın sonuna doğru Bilge uyandı. Cd' yi ve kitabı kapattım. Kahvaltısını yaptırdım.Biraz keman çalıştırdım, ardından akşamdan kalan ödevi bitirdik. Hazırlanıp okula gittik. Bana bu şiir kaldı sabahtan;
GİDERAYAK
Handan, hamamdan geçtik,
Gün ışığındaki hissemize razıydık.
Saadetinden geçtik,
Ümidine razıydık;
Hiçbirini bulamadık
Kendimize hüzünler icat ettik.
Avunamadık;
Yoksa biz...
Biz bu dünyadan değil miydik?

Yorumlar

  1. Şimdi senin yayınını okurken senden bana yorum geldi:))
    Vallahi acıdım halinize bu ödevler mahvediyor anne ve çocuklarını:(
    Yine de kitap okumaya zaman ayırman ne hoş, çok hoşuma gitti.Cd'li kitap bende de var, Orhan Veli dendi mi, akan sular durur;)
    Sevgiler çok!

    YanıtlaSil
  2. Natali kalp kalbe karşıymış demek:))Ben de çok acıyorum halimize, özellikle kızçeme, bazı günler hiç vakti kalmıyor çocuğun.Ve Orhan Veli gerçekten akan sular durur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder