Yeni Kitaplarım

Dün dört gözle kargoyu bekledim, gelmeyince" yarın gelir artık ne yapalım" dedim. Bilge'yi okuldan aldım. Eve geldik, yemek yedik. Koca gecikeceğini söylemişti. Sabahtan süpürdüğüm evi bir güzel sildim, toz aldım. Bilge beni hayretler içinde bırakıp odasını temizledi. Ödevlerin başına oturduk, itirazsız hemencecik bitiriverdi.
Tam çayımı demlemişken Koca elinde kargo paketiyle geldi. Nasıl sevindim, sanki ben almamışım da birileri bana yollamış gibi. Boş kaldıkça sepetimi doldurup (limitimi de göz önünde bulundurarak) ayın on beşinden sonra (malum hesap kesim tarihi) kitapları sipariş etmiştim. Jhon Berger' dan  sevgili Natali bahsetmişti. Emine Fay Kırığı-2 ne zamandır aklımdaydı, geç bile kaldım. Emrah Serbes deyince akan sular durur. Martı' yı ise ara tara kitaplığımda bulamamıştım, kim bilir kimde kaldı. Rönesanstan Günümüze Resim Sanatının Öyküsü' nü kütüphaneden alıp okumuştum, kitaplığımda olsun istedim. Bunların hepsini toparlayıp almak, beni çok mutlu etti. Okumak için sabırsızlanıyorum. Bu alışverişten güzel bir anı olarak Bilge' nin öğrendiği on bir harfi içinde barındıran kitap kapağını okuyup "Martı" demesiydi, neredeyse oturup ağlayacaktım:)) Tabi yine ben ölünce kitaplarımın ona kalıp kalmayacağını sordu:)) Kitaplar hep ama hep hayatımızda olsun...

Yorumlar

  1. canım kızının odasını toplamasına ben bile sevindim darısı bizim başımıza :) bu arada bende ne zaman kargoyla birşey alsam sanki biri hediye ediyor diye mutlu oluyorum :) kitapların hep hayatında olması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki aynı dert bir ben de değil , amin diyeyim. Kitaplar hep olsun dolu dolu olsun:))

      Sil

Yorum Gönder