Haftayı bitirirken

Bu hafta hiç bitmeyecek sandım, okulun açılmasıyla beraber evin tüm düzeni alt üst oldu. Geçen sene öğlen okula gidiyordu Bilge. Gerçi o zamanda" çok geç bitiyor okul "diye şikayet ediyordum. Bu sene sabah sekiz buçukta başlıyor, öğlen kırk beş dakika öğle arası var, sonra ikide çıkıyorlar. Veli toplantısı yapıldı, sınıfımız on sekiz kişilik. Toplantıda yine hep anneler vardı, her kafadan bir ses. Kafam sepet gibi oldu, toplantı sonuna kadar. Bu sabah yanımıza bir veli yaklaşıp "Bilge sen misin "diye sordu. "Ben Ömer'in annesiyim, dün onu düşürmüşsün kolu mosmor olmuş, bir daha böyle bir şey yapma" dedi. Ben şaşkın Bilge'ye baktım. Bilge önce "ben bir şey yapmadım "gibi bir şeyler geveledi. Ben kadına "Bilge durduk yere zarar veren bir çocuk değildir" derken Bilge "Ömer bana tokat attı, o başlattı ben ittim vurmasın diye, o da düştü" dedi. Kadın "haa öyle mi oldu.ben sorarım ona yapmasın bir daha" dedi ve gitti. Bilge'nin gözleri doldu, ben öğretmeni buldum. Durumu anlattım, veliyle konuşmasını ve direk çocuğa bir şeyler söylemek yerine ona söylemesi gerektiğini söyledim. Çocukların kendi aralarında halledemeyeceği bir konunun muhattabının öğretmen olduğunu belirttim. Bilge'yle de konuştum, sinirlerim bozuk ofise geldim. Biliyorum böyle insanlar hep olacak ama ben hiç hazırlıklı değilmişim onu anladım. Bir taraftan da Bilge' nin kendini savunduğuna sevindim. Yarın  sabah iç sesimin "sakin ol" dediğini, dış sesimin "hadi kalkın artık, geç kalacağız"diye ciyakladığını duymadan, uyuyacağım. Bu arada fotoğraftaki kolyeyi yeni yaptım. Hapishane işi örüp, ortasını birleştirdim. Bu ara ellerim killerime pek gitmiyor. Boncuk dizip, örme modundayım. Ne çok şikayet ettim değil mi, güzel bir hafta sonu dileyerek, saat daha on olmasına rağmen, çok yorgun hissederek huzurlarınızdan  ayrılıyorum:))Kendinize iyi bakın.

Yorumlar

  1. Alışırsın alışırsın, dur daha yolun başındası. Yolun sonuna gelince yaşlanıyor insan zaten, boşver bütün sıkıntılar böyle olsun.
    Şuşu bekliyor salı günü, telefonlaşırız öncesinde...

    YanıtlaSil
  2. Ne yazık ki böyle insanlarla çok karşılaşılıyor. Boş ver Sevdacım, çoğuna lâf da anlatılmaz sinir olduğunla kalırsın.

    Kolyeye bayıldım bu arada şekli de rengi de harika.

    YanıtlaSil
  3. Bence Bilge sorunu çözmüş,hiç takılma.. Kadına cevap vermesi de süper :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder