Bu sabah

Bu sabahtan bahsetmek için, dün akşamdan bahsetmeliyim ya da  dün  sabahtan....dün sabahtan  spor salonuna gittik, Bilge' nin tayfa yine yoktu ben spor yaparken o uflayıp pufladı. Akşamki gruba çağırdı hoca. Neyse akşam üzeri keyifli bir haber aldık. Gelecek hafta İstanbul' a gidiyoruz. Sebebi sürpriz, sonra yazacağım:)) Akşam seansı çok kalabalıktı, dönüşe de uzunca bir akşam yürüyüşü ekledik. Evde Koca tv' nin başına kurulmuş maç izliyordu. Takımı taklavatı toplayıp, buz gibi biralarından birine çöreklenip, kendimi balkona attım. O kadar yorulmuşum ki, biranın sonunu bile getirememişim:)) Ne güzel uyumuşum sabaha kadar...
Gelelim kitaba "Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları" Elizabeth Lunday' a ait bir kitap. Eğlenceli dili ve sanatçıları anlatımı çok keyifli. Kapağında yazıldığı gibi çok fena şeyler değil anlatılanlar. " Leonardo da Vinci' den ( sözde sadomist) tutun da Caravaggio' ya (hüküm yemiş katil) Edward Hopper'a (karısını dövmekle itham edilir) varana kadar herkes hakkında taşkın anekdotlar sunan Büyük Sanatçıların Gizli Hayatları, büyük ustaların uluslararsı sanatının gerisinde ahlâksızca, buğulu ve gözü kara hikâyeleri anlatılıyor. Michelangelo' nun vücut kokusu çok kötü olduğu için asistanlarının onunla çalışmaya dayanamadığını, Vincent Van Gogh' un bazen doğrudan doğruya tüpten boya yediğini, ve Georgia O'Keefe' nin çıplak resim yapmaya bayıldığını öğreneceksiniz. İşte asla unutmayacağınız bir sanat tarihi dersi. (arka kapaktan)

Dediğim gibi keyifli bir kitaptı, sanat severlere özellikle tavsiye edilir. Şunu da söyleyeyim alıp elime pıt diye okuyamadım, iki ayı buldu okumam, tadımlık bir kaç sayfa okuyarak bitti.
Okuyacaklarımız, izleyeceklerimiz, dinleyeceklerimiz bol olsun dileğimle kaçıyorum...

Yorumlar

  1. Aaa, buraya mı geliyorsunuz:-) Keşke fırsat olsa da buluşsak :-)

    YanıtlaSil
  2. sana mektup ( mail attım) yazdım Handancım:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder