Yılın İlk Yazısı

Biraz sıkıntılı girdim yeni yıla. Ufak bir mide rahatsızlığı yaşadım, ertesi gün tatil olunca akşama kadar dinlendim. Hepsinden güzeli bence totalde dört gün olan tatildi. Bilge' de bu işe bayıldı. Gerçi fazla bayıldı, ödevlerinin yarısı duruyor, bugüne bıraktı. Bir de kar yağsın diye bekledik durduk, sabah uyanınca ilk iş pencereden bakmak oluyor. Henüz kar yok ama ciddi soğuk var. Olsun ne yapalım.
Cuma günü arkadaşlarımızla buluştuk. Geçen yılın bana en güzel armağanı. Gerçekten yakın hissettiğim, pek çok şey paylaştığım bir arkadaş gönderdi evren bana.
Dünde kurs koşturmacası vardı. Bu arada Magda Szabo' nun "İza' nın Şarkısı" kitabına başladım.İlk sayfalardan bağladı beni. Magda 2007' de aramızdan ayrılmış ama kitapları daha çok dilimize çevrilir umarım."Kapı" muhteşem bir kitaptı, hiç untamadıklarımdandır. Kitabın başındayım daha ama aynı duygu içime yayılmaya başladı.
Dün sabah çektim yukarıdaki fotoğrafı. Şuşunun öyküsü, Uykusuz ve İletişim Yayınları' nın Edebiyat Takvimi. Hepsi evin bir köşesinde, hepsi benim için ayrı anlamlı. Balığa gelince yılın ilk çizimi, gerçi çizimde sayılmaz, stencil uygulaması, uğur getirsin diye düşündüm. Benden sonra Bilge renk renk yaptı:))) Bizimkiler yavaştan kıpırdamaya başladılar, ben gidip kahvaltı hazırlayayım, gerisine bakarız artık. Gününüz güzel olsun...

Yorumlar

  1. Sanirim benim de sene sonuna kadar 456789 tane takvimim olacak :))
    Iza'nin sarkisi kitabini bir cok yerde goruyorum bu ara , sanirim okumak farz oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Pazar günü ödev telaşı beni öldürecek...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder