Bir kitap, iki film...

 Bahar kendini gösteriyor gibi, güneş parlak ama hava hâlâ soğuk. Sanırım bu dönemler insanın sabrının denendiği zamanlar. En güzeli ruhu rahatlatmak. Aslında kafamda bir sürü sulu boya resim fink atıyor ama bir türlü vakit ayarlayıp başına oturamadım. Doğru zamanı mı bekliyorum yoksa tembellik mi yapıyorum hiç bilmiyorum. Allahtan kitap okumak artık günümün vazgeçilmez bir parçası,  bu ara  film izlemeyi de ekledim. Güzel oldu. Zaten mevsim geçişi denen bu zamandan çok da bir şey beklememeliyim. Neyse başlığa döneyim "Bir kitap" ilk kez okuduğum Antonio Skarmeta' dan "Gökkuşağı Günleri", yine dost tavsiyesi, yine iyi bir tavsiye. Şilili yazarın kurgusuna, diline, kahramanlarına bayıldım. Su gibi aktı, bitti kitap, hatta "bitmeseydi" bile dedim. Ayrıca ne Allende' den  sanıyordum Şili hayranlığımı, Skarmeta ile iyice tavan yaptı:))
"Gökkuşağı Günleri' yle Planeta-Casamerica ödülünü 2011 yılında kazanan, Şili Ulusal Edebiyat Ödülü sahibi ünlü yazar Antonio Skarmeta, bir diktatörün demir yumruğu altında inleyen Şili' nin içine düştüğü karanlığı ve bu karanlığın içinde çıkış yolu arayan gençliğin buhranlarını Latin Amerika edebiyatına özgü hayat dolu bir dille anlatıyor"(arka kapaktan) Kitap Pınar Savaş çevirisiyle Kırmızı Kedi Yayınlarından çıkmış 179 sayfa.
 "İki Film" e gelince "Cennetin Rengi" 1999 İran yapımı bir Majid Majidi filmi. Yönetmenin naif dokunuşu, belgesel tadındaki kurgusu çok etkileyiciydi. Keşke orjinal dilinden izleyebilseydim. Bir tek seslendirme kulağımı tırmaladı. Onun dışında çok güzel ve unutmayacağım filmler arasında yerini aldı.
İkinci filme gelince "Sözcükler ve Resimler" benim gibi romantik komedi sevenler için çekilmiş 2014 ABD yapımı. Baş rollerde Clive Owen ve Juliette Binoche oynuyor. Yanılmıyorsam Binoche' yi ilk kez romantik komedide oynarken izledim. Önce bir garipsedim ama resim bir tarafta, edebiyat diğer yanda güzel bir filmdi. 
Bugünlük benden bu kadar, hadi kendinize iyi bakın...

Yorumlar