Hafta Sonu

 Cumartesi sabah erkenden kalkıp, evi toparladıktan sonra kursa giderken acayip keyifliydim .
Bilge' yi derse bırakıp,kahve kokusuyla mest olduğum kafe de yer bulunca daha bir sevindim.Çok yoruldum diye kendime ödül vereyim dedim, lattenin yanında tiramusu aldım. Kitabımı da kucağıma koydum, değmeyin keyfime. Bu arada kulağımda hep bir uğultu. Neyse kitabı bitirdim, etrafa bakmaya başladım. Sağımdaki, solumdaki insanları, kahve makinasının sesi, mikrodalganın bitti zili...Derken bu uğultuyla birlikte gördüğüm herkesle ilgili kafamın içinde yazıp duruyorum.
Attım kendimi dışarıya, soğuk hava yüzüme çarptı, "oh be" dedim. Hiç kullanmadığım bir sokakta buldum kendimi, kulağımda uğultu hâlâ devam ediyor derken yan fülüt sesi duydum. Sese doğru yöneldim, bir kitap evinden geliyor. Attım kendimi içeriye. Bir kaç kitap aldım. Yan fülüt çalan kız
ara verdi. Thomas Mann' in "Büyülü Dağ"ına elim gitti, netten alırım diye vazgeçtim ama yeni yıl hediyesi olarak kesinlikle kendime almaya karar verdim.
Sonra yürüdüm, yürüdüm,yürüdüm. Akşam saat 18:00 de Bilge'yi dersten aldım. Koca' da bizi almaya gelmiş. Bu arada asfalt çalışması yapıyoruz diye bütün yolları kapatmışlardı yine, gelmese nasıl dönerdik bilmiyorum. Çok yorgun görünüyordum sanırım. Bilge yüzme işini haftaya bırakma teklifime "hayır" demedi. Koca da "balık yemeye gidelim" dedi. Yine havalara uçtum:))
Pazar günü sabahtan film izlemeye gidecektik ama olmadı.Bilge parçalarını öğrenememiş, öğleden sonraya kadar piyanonun başında uğraştı durdu.Ben de bed sesimle yanında cırlayıp durdum.

 Derse gittik, müzik öğretmeni önce Bilge' yi sonra beni fırçaladı. "ağzını açmıyor, neden bağırmıyor bu çocuk" sorusuna Bilge'yle birbirimize bakmakla yetindik.  Sonra sinemaya attık kendimizi. "Snoopy ve Charlie Brown "filmi çok güzeldi, çok iyi geldi bize.
Fırsat buldukça yeni kolyeler yapmaya çalışıyorum. Bunlar son yaptıklarım. Aslında yeni yıl için bir dolu fikir vardı ama işler o kadar yoğun ki zor görünüyor.
Neyse şimdi elimde bu çocuğa bağıra bağıra nasıl şarkı söyletebilirimin cevabını bulmak kaldı.
Güzel bir hafta olsun...

Yorumlar

  1. Bilge'nin piyano çalması ne güzel :)
    Bayılıyorum bir müzik aleti çalan çocuklara...
    İnşallah bırakmaz ileride...

    Kahve ve kitap... Mükemmel bir hafta sonu etkinliği :))
    Mutlu haftalar canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim her cumartesi böyle ama cumartesi günleri Kızılay' ın en hareketli zamanı tek rahatsız edici yanı o😒😒

      Sil
  2. Kolyelere bayıldım ben de.
    Ne tatlı anne kızsınız siz.
    Sevgiler en kocamanından :)

    YanıtlaSil
  3. Yavrunun tarzı bu demek ki müzik öğretmeninin çıkışını sevmedim. Bilge umarım bu işin üzerine gider. Piyano aşkı büyür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdan Kalan öğretmeni Bilgeyi yaklaşık üç yıldır konservatuar sınavına hazırlıyor Sınav bu sene Bilge bu sene tedirgin giriyor derslere sınav yüzünden sanırım adam buna kızıyor yıllardır emek veriyor ama bunu Bilgeyle çözememiş olması sinir bozucu tabi😩😩😩

      Sil
  4. Şu Büyülüdağ'ı ben de çok almak istiyor ve hep erteliyorum, yılbaşı hediyesi mi alsam ki ben de kendime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur bakalım belli mi olur bir bakarsın dağ ayağına gelmiş( büyülü ya) 😂😂😂😂

      Sil
  5. Affedersin ama ben bu müzik öğretmnini pk tutmadım, yada bana uymadı diyelim. Etraf bağıra bağıra şarkı söyleyenlrle dolu zaten biri de Norah Jones olsa olmaz mı.

    İmza uzman anne

    YanıtlaSil

Yorum Gönder