"Büyüyor"


Kızım büyüyor ve büyümek için can atıyor. Göğüslerine bakıp "ne zaman büyüyecekler "diye sorarken kızarıyor. Her şeyi kendi başına yapmak istiyor. Çoğu zaman "şikayet " halleri içinde. Eleştirmeye bayılıyor. Kafasına bir dolu şey takıyor. "o bunu yaptı, şu şöyle dedi" İnsanlar hayatının merkezinde. Onların etrafında dönüp duruyor...
Gözlerimi kapatıp geçmişe, kendi çocukluğuma dönmeye çalışıyorum. "Büyümek böyle bir şey miydi" sorusunun cevabını bulmak için. Tanıdık aslında çoğu şey. Tek farkımız ben hissettiklerimi hiç bağıra bağıra söylediğimi hatırlamıyorum. Hep içimde büyürdü dertler. O dertler de içimde zamanla çözüm buldu ya da unutuldu... Kimse dertlerimi çözsün diye beklemedim galiba. Öyle bir olasılık yoktu galiba.

Şimdi bunları düşününce kafam karmakarışık oluyor. Belki de her şeyi zamana bırakmalı, zaman dert yollarını açar, akıp gitmesine izin verir mi?

O etrafındaki (bizim dışımızdaki) insanlardan çok şey beklerken, benim insanların çoğunu hiç ama hiç sevmediğimi, önemlerinin olmadığını anlatmakta zorlanıyorum.

Bir de bilmediğim bir konu olursa (kesirler falan gibi) "anlamıyorum bu kadar kitap okuyan kadın bunu nasıl bilmez"diye söylenip duruyor. Anlatıyorum, açıklıyorum ama her durumda bunu keyifle tekrarlıyor.

Çok şikayet ettim farkındayım aslında şikayet değilde hissiyat yazısı olacaktı, bir gün dönüp okuyunca "aa bak o zamanlar böyleymiş, şimdi geçti gitti" demek için...




Yorumlar

  1. Zaman zaman kendimizi çaresiz hissetsek de büyümelerini izlemek çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancım aynen en keyifli tarafı bu seyir zaten

      Sil
  2. Fıstığım,gerçekten de ne çok büyümüş ben görmeyeli...Daha neler yaşanacak Sevdacığım :)...

    YanıtlaSil
  3. Genç kız oluyor artık...
    Siz yanyana oldukça atlatırsınız bu ve bunun gibi bir sürü evreyi ;)

    Bu arada enden bizim de bilmeyeceğimiz şeyler olduğunu kabullenmiyor bu melekler :) Benimki bazen en zor soruları beni denemek için getiriyor, çıldırıyorum :)) Tabi ki yan yatıp çamura da bulandığım oluyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebnemcim aynen denemek ve beni aklınca bozmak için yapıyor sıpa:))

      Sil
  4. aynı yaş grubunda sanırım bilge ile benim kızım çok benzer hissiyatlar içerisindeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge önümüzdeki hafta 10 olacak 2006 da doğdu. Yalnız olmadığımı bilmek de garip bir teselli aslında:))

      Sil
  5. E çocuk haklı. Bu kadar çok kitap okuyup bilinmez mi hiç kesirler?? :P ;)
    Sevgiler... :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder